Geoteknik Yüksek Lisans Programı Nedir

GEOTEKNİK yüksek lisans programı, geoteknik mühendisliğine odaklanan bir yüksek lisans programıdır. Geoteknik mühendisliği, zemini ve zemin etkileşimlerini anlamaya ve bu bilgiyi inşaat projelerinin tasarımı, uygulanması ve yönetimi sürecinde kullanmaya yönelik bir mühendislik dalıdır.

Bu program, öğrencilerine zemin mekanik özelliklerinin belirlenmesi, zeminlerin yükleri taşıma kapasitesinin tahmini, zeminlerin yapısal özelliklerinin anlaşılması gibi konuları kapsayan dersler sunar. Ayrıca, program öğrencilerine inşaat projelerinde geoteknik mühendisliğin uygulanmasına ilişkin bilgi ve beceriler de verir.