Google Sheets (E-Tablolar) Nedir?

Google Sheets, Google tarafından sunulan ve çevrimiçi bir elektronik tablo uygulamasıdır. Google Sheets, kullanıcılara çeşitli hesaplama, veri analizi ve veri depolama ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekleri bir araç sunar. Elektronik tablolar, verileri düzenlemek, hesaplamalar yapmak ve grafikler oluşturmak için kullanılır. İşte Google Sheets'in temel özellikleri:

• Çevrimiçi Erişim: Google Sheets, çevrimiçi bir hizmet olduğu için herhangi bir cihazdan internet tarayıcısı üzerinden erişilebilir. Bu, kullanıcıların verilerine her yerden ulaşmasını sağlar.
  • Veri Düzenleme: Kullanıcılar, hücrelerde metin, sayılar veya formüller girerek verileri düzenleyebilirler.
  • Formüller ve İşlevler: Google Sheets, hesaplamalar yapmak için geniş bir formül ve işlev koleksiyonu sunar. Bu, toplama, çıkarma, çarpma, bölme, ortalama alma ve daha fazlasını içerir.
  • Veri Analizi: Veri analizi araçları, verileri grafiklere dönüştürme, filtreleme, sıralama ve analiz etme yeteneği sunar.
  • Paylaşım ve İşbirliği:Google Sheets, birden fazla kullanıcının aynı belge üzerinde aynı anda çalışmasına izin verir. Ayrıca belgeleri kolayca paylaşabilir ve işbirliği yapabilirsiniz.
  • Entegrasyon: Google Sheets, diğer Google uygulamaları ve üçüncü taraf uygulamalarla entegre edilebilir. Bu, veri alışverişini kolaylaştırır.