Göz Nuru Dökmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Göz Nuru Dökmek" bir işe, projeye veya yaratıcı bir çabaya çok fazla emek ve çaba harcamak, o iş için yoğun bir şekilde çalışmak ve özen göstermek anlamına gelir. Bu ifade, birinin bir şey üzerine özellikle büyük bir dikkat ve titizlikle eğildiğini, o şeye adeta göz nurunu harcadığını ifade eder. Göz nurunu dökmek, birinin, üzerinde çalıştığı şeye, sanki kendi gözlerinden bir parça veriyormuş gibi değerli ve yoğun bir ilgi gösterdiği durumlar için kullanılır. Özellikle el işçiliği gerektiren, sanatsal veya zanaatkarlıkla ilgili işlerde sıkça karşılaşılan bir tabirdir.