Gözleri Fıldır Fıldır Etmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Gözleri fıldır fıldır etmek" ise, bir kişinin sürekli ve hızlıca gözlerini oynatması, bakışlarını hızla sağa sola çevirmesi anlamına gelir. Bu hareket genellikle, kişinin heyecanlı, tedirgin, korkmuş veya rahatsız olduğu durumları ifade etmek için kullanılır. Ayrıca, bir şeyi merakla veya şüpheyle süzmek anlamında da kullanılabilir. Fıldır fıldır gözler, bir kişinin dikkatini sürekli olarak başka şeylere kaydırdığını ve belki de o anda odaklanmakta zorlandığını veya içinde bulunduğu durumla ilgili bir huzursuzluk yaşadığını gösterir.