Gözleri Yollarda Kalmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Gözleri yollarda kalmak" deyimi, bir kişinin sabırsızlıkla ve heyecanla birini beklemesi, onun gelmesini dört gözle beklemesi durumunu ifade eder. Bu deyim, genellikle beklenen kişinin uzun bir süre boyunca görülmemesi veya dönmemesi durumunda kullanılır. Kişi, sabırsızlıkla ve umutla beklediği kişinin dönüşünü her an bekler ve bu beklentiyle sürekli olarak onun dönmesini gözler. Bu durumda olan kişi, sık sık beklenen kişinin geleceği yönünde dikkatle yolun kenarını veya pencereyi izler, belki de her gelen kişinin beklenen kişi olabileceğini umutla düşünür. Bu deyim, bekleyen kişinin içindeki özlemi, heyecanı ve belki de hafif bir endişeyi ifade eder. Örneğin, bir sevdiklerinin uzun bir seyahatte olduğunu ve dönüşünü heyecanla bekleyen birinin, sık sık sokakta dolaşarak gözlerinin yollarda kaldığı söylenebilir.

Diğer deyimler için tıklayınız.