Kedi İle Köpek Gibi - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kedi ile köpek gibi" deyimi, iki kişi veya grup arasındaki sürekli çatışma, anlaşmazlık veya düşmanca tutumu ifade eder. Bu ifade, genellikle kedi ve köpeklerin birbirleriyle sık sık kavga etme eğilimine atıfta bulunarak, sürekli çatışan ve birbirleriyle uyum içinde olmayan ilişkileri tanımlamak için kullanılır. Örneğin, sürekli tartışan iki kardeş veya sürekli çekişme içinde olan iki iş arkadaşı için "kedi ile köpek gibi" tabiri kullanılabilir. Bu deyim, genellikle sürekli çatışma ve anlaşmazlıkları ifade eder.