Halk Bilimi Türk Halk Edebiyatı Doktora Programı Nedir

Halk Bilimi Türk Halk Edebiyatı Doktora Programı

Halk Bilimi, toplumların yapısı, inançları, gelenekleri, kültürleri ve tarihleri gibi konuları inceleyen bir bilim dalıdır. Halk Bilimi, toplumların yaşam tarzlarını, sosyal yapılarını ve değerlerini araştırır. Bu bilim dalı, folklor, antropoloji, etnoloji, sosyoloji gibi bilim dallarıyla birlikte incelenir.

Türk Halk Edebiyatı, Türk toplumlarının yerel hikayeler, şarkılar, masallar, atasözleri gibi yazılı ve sözlü anlatımlarının incelendiği bir bilim dalıdır. Türk Halk Edebiyatı, Türk toplumlarının kültürünü, inançlarını, geleneklerini ve tarihini anlamaya yardımcı olur. Bu edebiyat türü, Türk toplumlarının yaşam tarzlarını, sosyal yapılarını ve değerlerini araştırır.