Havada Ahreni İle Uçmayan Kuşun Sesi Havadan Değil, Tavadan Gelir Atasözünün Anlamı Nedir?

Havada ahreni ile uçmayan kuşun sesi havadan değil, tavadan gelir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyi gerçekten yapmayan ya da bir konuda yeteneği olmayan kişinin aslında o konuda hiçbir değeri olmadığına işaret eder. Bir kuş havada uçamıyorsa, bu onun av olarak yakalanabileceği anlamına gelir. Bu atasözü, sahte iddialarda bulunan veya gerçek yetenekleri olmayan kişilere karşı bir uyarı niteliği taşır.