Hesaptan Düşmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Hesaptan düşmek" deyimi, genellikle bir plan, beklenti veya düşünceden vazgeçildiğini ya da bir kişinin bir başkasının gözünden düştüğünü ifade etmek için kullanılır. Birinin bir grubun, organizasyonun veya kişinin planlarından çıkartılması, önemsizleştirilmesi veya unutulması anlamına gelebilir. Örneğin, bir projede hesaba katılan bir kişinin artık bu projede düşünülmemesi veya birisinin bir arkadaş grubu içindeki öneminin azalması durumunda kullanılır.