Hidrolik, Hidroloji ve Su Kaynakları Doktora Programı Nedir

Hidrolik, Hidroloji ve Su Kaynakları Doktora Programı

Hidrolik ve hidroloji, su kaynakları ve suyun çevreye etkileri hakkında bilgi veren bilimlerdir. Hidrolik, suyun hareketleri ve etkilerine odaklanır, makine ve tesislerin tasarımı ve çalışması gibi uygulamalar için kullanılır. Hidroloji, suyun dolaşımı ve hareketlerini inceler ve su kaynaklarının yönetimi, su taşkınları ve sel riskleri gibi konularla ilgilenir. Su kaynakları, toprağın içinde bulunan ve atmosferden gelen yağmur, kar ve buzul suyu gibi kaynaklardan oluşur. Bu kaynaklar, insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve tarımsal üretimi desteklemek gibi önemli bir rol oynar.