Hırsıza Kendir Yakışır Gibi Yakışmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Hırsıza kendir yakışır gibi yakışmak" deyimi, bir durum, nesne veya özellik ile kişinin karakteri veya durumu arasında son derece uyumlu ve beklenen bir örtüşme olduğunda kullanılır. Genellikle bir kişinin olumsuz bir özelliği veya durumuyla çok iyi uyum sağlayan bir şey olduğunda, genellikle ironik bir şekilde, bu ifade kullanılır. Örneğin, açgözlü bir kişiye büyük bir servetin geçmesi veya dürüst olmayan birinin kurnaz bir plan yapması gibi durumlar için bu deyim uygundur ve genellikle olumsuz bir anlam taşır.