İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

İç mimarlık ve çevre tasarımı, bir üniversite bölümü olarak, öğrencilere iç mekan ve çevre tasarımı konularında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, iç mekanların tasarımı, planlama ve yapımı konularında bilgi edinirler. Aynı zamanda, doğal ve yapay çevrenin tasarımı, yönetimi ve korunması gibi konulara da değinilir.

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünde öğrenciler, mekan tasarımı, kentsel tasarım, peyzaj tasarımı gibi alanlarda bilgi ve beceri kazanırlar. Bu bölümde öğrenciler, farklı mekan tasarım stilleri ve çeşitli malzemelerin kullanımı hakkında da bilgi edinirler. Ayrıca, çevre tasarımı konusunda da eğitim alırlar ve doğal ve yapay çevrenin tasarımı, yönetimi ve korunması konularını öğrenirler.

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü bitirenler, iç mekan ve çevre tasarımı alanlarında çalışabilecekleri gibi, aynı zamanda özel tasarım şirketlerinde de çalışabilirler. Bu bölümü bitirenler ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışma imkanı bulabilirler.