İfrit Yardağı - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İfrit yardağı", Türkçede daha az yaygın olan bir deyim olup, öfke, sinir veya hiddet gibi yoğun duygusal durumları ifade eder. İfrit, Arap mitolojisinden gelen ve genellikle öfkeli veya kötü niyetli bir cin olarak tasvir edilen bir varlıktır. Bu nedenle, "ifrit yardağı" deyimi bir kişinin aşırı öfke veya sinir hali içinde olduğunu, kontrolünü kaybetmiş bir şekilde davrandığını veya son derece kızgın olduğunu belirtir. Örneğin, bir kişinin çok küçük bir sebepten dolayı aşırı tepki göstermesi veya kontrolsüz bir şekilde öfkelenmesi "ifrit yardağı" olarak nitelendirilebilir. Bu deyim, genellikle kişinin duygusal kontrolünü kaybettiği ve aşırı tepkiler verdiği durumlar için kullanılır.