İki Ateş Arasında Kalmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İki ateş arasında kalmak" deyimi, bir kişinin iki zor veya tehlikeli durum arasında sıkışıp kaldığını ifade eder. Bu ifade, genellikle kişinin her iki tarafından da zarar görebileceği, zor ve sıkıntılı bir durumda olduğunu belirtir. Örneğin, iki rakip grup arasında çıkan anlaşmazlıkta tarafsız kalmaya çalışan bir kişi veya iki zıt görüş arasında sıkışıp kalan biri için "iki ateş arasında kalmak" deyimi kullanılabilir. Bu durum, genellikle tehlikeli veya riskli bir durumda olmayı ve her iki taraftan da zarar görme ihtimalini ifade eder.