İki Yakası Bir Yere Gelmez - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İki yakası bir yere gelmez" deyimi, genellikle bir kişinin düzensiz, plansız ve disiplinsiz yaşam tarzını ifade etmek için kullanılır. Bu ifade, bir insanın hayatını bir arada tutma, düzenli bir iş hayatı ya da günlük yaşam sürdürme becerisi konusunda sürekli bir başarısızlık içinde olduğunu belirtir. İş ve özel yaşamında istikrar sağlayamayan, düzenli bir gelire sahip olmayan, maddi ya da manevi olarak bir düzene kavuşamayan kişiler için kullanılır.