Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dağdan gelip bağdakini kovmak" deyimi, bir ortama ya da topluluğa yeni katılan bir kişinin, orada daha önceden bulunan ve işleri iyi yürüten kişilere karşı bilgiçlik taslaması, onları aşağılaması veya yerlerinden etmeye çalışması anlamına gelir. Bu deyim, genellikle olumsuz bir bağlamda kullanılır ve tecrübesiz veya yetkin olmayan bir kişinin, var olan düzene müdahale ederek durumu daha da kötü bir hale getirdiğini ifade eder. Mecazi anlamda, bir alana yeni gelen kişinin, oradaki işleyişi bilmemesine rağmen, kendi kurallarını dayatmaya çalışmasının eleştirisini yansıtır.