İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir

İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı

İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi yüksek lisans programı, öğretmen adaylarının ilköğretim fen bilgisi derslerini vermek için gerekli olan bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Program, öğretmen adaylarının fen bilimlerine genel bir bakış kazanmasını ve bu bilimlerin ilköğretim düzeyinde nasıl öğretilebileceği konusunda bilgi ve deneyim kazanmasını hedefler.

Program, öğretmen adaylarının bilimsel araştırma yöntemlerini öğrenmelerine ve fen bilgisi derslerinde araştırma tabanlı öğrenme yöntemlerini kullanmalarına yardımcı olur. Program ayrıca öğretmen adaylarının bilgi teknolojisi ve dijital öğrenme ortamlarını kullanarak fen bilgisi derslerini daha etkili bir şekilde vermelerine yardımcı olur.