İngilizce Veri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

İngilizce Veri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Veri Mühendisliği, verileri işleyen ve depolayan sistemlerin tasarımı, inşası, bakımı ve yönetimine odaklanan bir alandır. Bu sistemler, işlem veritabanları, sosyal medya platformları ve sensörler gibi çeşitli kaynaklardan veri ayıklamak, dönüştürmek ve veri ambarlarına, veri göllerine ve diğer veri depolama sistemlerine yüklemek için kullanılır.

Veri Mühendisleri, verileri depolamak ve işlemek için altyapıyı oluşturmanın yanı sıra verilerin güvenilir, verimli ve güvenli olmasını sağlamaktan sorumludur. Bir kuruluşun veri ihtiyaçlarını anlamak ve bu ihtiyaçları destekleyebilecek sistemler tasarlamak için Veri Bilimcileri ve Analistlerle yakın işbirliği içinde çalışırlar.

Veri Mühendisliği alanında bir yüksek lisans derecesi programı genellikle aşağıdaki gibi konuları kapsar:

Veri modelleme ve veritabanı tasarımı,

Veri depolama ve yönetim sistemleri,

Veri boru hatları ve ETL (Ayıkla, Dönüştür, Yükle) süreçleri,

Veri işleme çerçeveleri (ör. Hadoop, Spark),

Veri güvenliği ve gizliliği,

Veri görselleştirme ve raporlama,

Bazı programlar ayrıca makine öğrenimi ve veri analitiği kurslarının yanı sıra stajyerlik veya bitirme projeleri yoluyla pratik deneyim içerebilir.