Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

İnsansız ve Otonom Sistem Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

İnsansız ve Otonom Sistem Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

İnsansız ve Otonom Sistem Mühendisliği yüksek lisans programı, insansız ve otonom sistemlerin tasarımı, üretimi ve yönetimi gibi konuları kapsayan bir programdır. Bu program, otonom sistemlerin çeşitli alanlarda kullanımını, özellikle de otomatik kontrol, robotik, hava ve uzay sistemleri, enerji üretimi, endüstriyel otomasyon ve savunma gibi alanlarda önemli bir rol oynayan insansız ve otonom sistemlerin geliştirilmesine yönelik olarak tasarlandı.

İnsansız ve Otonom Sistem Mühendisliği yüksek lisans programı, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve mekatronik gibi alanlarda temel bilgi ve becerilere sahip olan öğrencileri hedef almaktadır. Bu program kapsamında, öğrenciler insansız ve otonom sistemlerin tasarımı, üretimi ve yönetimi gibi konuları öğrenecekler ve aynı zamanda bu sistemlerin kullanımının yaratacağı etkileri ve sosyo-ekonomik yansımalarını da inceleyeceklerdir.

İnsansız ve Otonom Sistem Mühendisliği yüksek lisans programı kapsamında öğrenciler, otonom sistemlerin tasarımında kullanılan yazılım ve donanım teknolojilerini, insansız ve otonom sistemlerin çalışma prensiplerini, otonom sistemlerin kontrol ve iletişim sistemlerini, otonom sistemlerin güvenliği ve güvenlik ihlallerine karşı önlemleri gibi konuları da öğreneceklerdir.

Bu program kapsamında, öğrenciler ayrıca insansız ve otonom sistemlerin çeşitli alanlardaki kullanımlarını inceleyecek ve bu sistemlerin yaratacağı etkileri ve sosyo-ekonomik yansımalarını da araştıracaklardır.

NE YAPIYOR ?