Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Bilişsel Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı

Bilişsel rehabilitasyon, beyin hasarı ya da beyin fonksiyonlarının bozulması nedeniyle ortaya çıkan bilişsel bozuklukların tedavisine yönelik bir disiplindir. Bilişsel bozukluklar, beyin fonksiyonlarının bir kısmının ya da tamamının bozulması sonucu ortaya çıkan davranışsal ve zihinsel değişikliklerdir. Bu değişiklikler, öğrenme, hatırlama, dikkat ve odaklanma gibi fonksiyonları etkileyebilir.

Yüksek lisans programı, bilişsel rehabilitasyon alanında ileri düzey eğitim ve araştırma yapmak isteyen öğrencilere yöneliktir. Bu program, öğrencilere bilişsel bozuklukların nasıl tedavi edilebileceği konusunda derinlemesine bilgi edinmeyi ve bu bilgileri pratik uygulamalara nasıl adapte edebileceklerini öğrenmeyi hedefler. Program, beyin fonksiyonlarının çalışma şeklini anlamaya yönelik temel bilimlerin yanı sıra, bilişsel bozuklukların nasıl tedavi edilebileceği konusunda daha spesifik konuları da içerebilir.

Yüksek lisans programı, öğrencilerin bilişsel rehabilitasyon alanında derinlemesine bilgi edinmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda öğrencilere araştırma yapma ve bilimsel makale yazma becerilerini de kazandırır. Program, öğrencilerin bilişsel rehabilitasyon alanında kariyer yapmak isteyenler için de uygun bir seçenektir.

NE YAPIYOR ?