İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) üniversite bölümü, çalışanların işyerinde sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaya yönelik bir alandır. Bu bölümde öğrenciler, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği konularının yönetiminde rol alacak bilgi ve becerileri edinirler.

İSG bölümlerinde öğrenciler, işyerlerinde ortaya çıkabilecek riskleri belirleme, önleme ve yönetme konularını öğrenirler. Bu konular arasında işyerlerinde meydana gelebilecek yangın, patlama, çalışanların sağlığını etkileyebilecek kimyasal maddeler, makine güvenliği, ergonomi ve işyerlerinde meydana gelebilecek diğer riskler yer alır. İSG öğrencileri ayrıca işyerlerinde sağlık ve güvenlik politikalarının geliştirilmesine yardımcı olur ve bu politikaların uygulanmasını sağlar.

İSG öğrencileri, çalışma hayatında güncel yasal düzenlemeler ve standartlar konusunda da bilgi sahibi olurlar. Öğrenciler, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği konularını yöneten profesyoneller olarak çalışacaklarından, işyerlerinde yasal yükümlülükleri yerine getirmeyi de öğrenirler.

İSG bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, işyeri hekimi, işyeri iş güvenliği uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Bu pozisyonlar, çalışanların sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamakla sorumludur.

Ayrıca Bakınız - Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı