İşi Ahbaplığa Dökmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İşi ahbaplığa dökmek" deyimi, genellikle iş ilişkilerini kişisel ilişkilere, dostluklara ya da informal (resmi olmayan) ilişkilere çevirme eylemini ifade eder. Bu ifade, iş hayatında profesyonellikten sapıldığını ve işlerin dostane tavırlar, kişisel çıkarlar veya duygusal bağlamlar çerçevesinde yürütüldüğünü anlatır. Resmiyetin ve objektiflik kriterlerinin bir kenara bırakıldığı, iş ilişkilerinin samimi ve yakın ilişkilere dayalı yürütülmesi durumlarında kullanılır.