Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

İslam ve Türk Felsefesi Yüksek Lisans Programı Nedir

İslam ve Türk Felsefesi Yüksek Lisans Programı

İslam ve Türk Felsefesi yüksek lisans programı, İslam ve Türk felsefesi tarihinde önemli rol oynamış filozofların eserlerinin incelenmesini ve Türk filozoflarının İslam düşüncesine katkılarının araştırılmasını amaçlar. Bu program ayrıca İslam ve Türk felsefesi ile ilgili konuların güncel yöntemlerle incelenmesine de odaklanır.

Bu programın içeriği, İslam filozoflarının eserlerinin incelenmesi, Türk filozoflarının İslam düşüncesine katkıları, İslam ve Türk felsefesi tarihinin araştırılması, İslam ve Türk felsefesi ile ilgili güncel konuların incelenmesi gibi konuları içerebilir.

Öğrenciler, İslam ve Türk filozoflarının eserlerini inceleyerek, bu filozofların düşüncelerini anlamaya çalışacak ve İslam ve Türk felsefesi ile ilgili güncel konular üzerine araştırmalar yapabilecekler.

Bu programın amacı, öğrencilerin İslam ve Türk felsefesi hakkında derinlemesine bilgi edinmelerine yardımcı olmak ve bu alandaki araştırmalarını geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Programın tamamlanmasından sonra, öğrenciler İslam ve Türk felsefesi hakkında derinlemesine bilgi edinmiş ve bu alanda araştırma yapma yeteneklerini geliştirmiş olacaklar.

NE YAPIYOR ?