İşletme Anabilim Dalı- Sayısal Yöntemler Doktora Programı Nedir

İşletme Anabilim Dalı- Sayısal Yöntemler Doktora Programı

İşletme anabilim dalı / sayısal yöntemler doktora programı, işletme alanında sayısal yöntemlerin kullanımını inceleyen bir doktora programıdır. Bu program, işletmelerde veri toplama, analiz etme ve karar verme süreçlerinde kullanılan matematiksel ve istatistiksel yöntemleri öğretir. Öğrenciler, işletmelerin performansını ölçmek ve iyileştirmek için kullanılabilecek çeşitli yöntemleri öğreneceklerdir. Program ayrıca, işletmelerde veri madenciliği ve makine öğrenimi gibi yenilikçi teknolojileri de içerebilir. Bu programın tamamlanması, öğrencilerin işletmelerde sayısal yöntemleri etkin bir şekilde kullanarak, işletmelerin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak bir yetkinlik düzeyine sahip olmalarını sağlar.