Deniz bilim Oşinografi Doktora Programı Nedir

Deniz bilim Oşinografi Doktora Programı

Deniz bilimi, oşinografi olarak da bilinen bir anabilim dalıdır. Bu dal, okyanusların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri ile ilgilenir. Deniz bilimleri, okyanusların su yapısı, sıcaklığı, salinitesi, akıntıları, dalgaları ve derinlikleri gibi fiziksel özelliklerini inceler. Ayrıca, okyanusların kimyasal özelliklerini, yani sudaki tuzlar, mineraller ve elementleri inceler.

Biyolojik olarak, deniz bilimleri okyanusların canlı türlerini ve ekosistemlerini inceler. Deniz bilimleri, okyanusların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini inceleyen birçok alt dal içerir. Bunlar arasında oseanografi, hidrografi, meteoroloji, limnoloji, büyük derinlikler bilimi, deniz biyolojisi, deniz jeolojisi ve deniz kimyası gibi dallar yer alır.

Deniz bilimleri, okyanusların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini inceleyen birçok alt dal içerir. Bunlar arasında oseanografi, hidrografi, meteoroloji, limnoloji, büyük derinlikler bilimi, deniz biyolojisi, deniz jeolojisi ve deniz kimyası gibi dallar yer alır. Deniz bilimleri, okyanusların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini inceleyen birçok alt dal içerir. Bunlar arasında oseanografi, hidrografi, meteoroloji, limnoloji, büyük derinlikler bilimi, deniz biyolojisi, deniz jeolojisi ve deniz kimyası gibi dallar yer alır.