ISO 14064 Sera Gazı Baş Doğrulayıcısı Eğitimi ve Kazanımları

ISO 14064 Sera Gazı Baş Doğrulayıcısı, sera gazı emisyonlarının ve azaltımlarının ölçülmesi, raporlanması ve doğrulanmasına yönelik uluslararası bir standart serisi kapsamında belirlenen profesyonelleri tanımlar. Bu standart, kuruluşların ve hükümetlerin sera gazı envanterlerini doğru bir şekilde hesaplamalarını, raporlamalarını ve doğrulamalarını sağlar. Baş doğrulayıcılar, bu süreçlerde kritik bir role sahiptir; onlar, raporlanan verilerin doğruluğunu, tutarlılığını ve şeffaflığını değerlendirirler ve ISO 14064 standartlarına uygunluğunu teyit ederler. Bu, karbon piyasaları ve iklim değişikliği ile mücadeledeki çabaların güvenilirliğini artırır ve ilgili taraflar arasında güven oluşturur.

ISO 14064 Sera Gazı Baş Doğrulayıcısı eğitimi bu görevi yerine getirecek profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlar. Eğitim, ISO 14064 standartlarının ayrıntılı bir anlayışını, sera gazı hesaplamaları, raporlama protokolleri ve doğrulama süreçlerinin nasıl yürütüleceği konusunda derinlemesine bilgi sağlar. Katılımcılar, sera gazı emisyonlarının yönetimi ve azaltılmasına yönelik stratejiler geliştirme, politika ve uygulamaların tasarlanması, ve bunların uluslararası standartlar ve yasal gereklilikler çerçevesinde nasıl doğrulanacağı konusunda eğitilirler. Bu eğitim, sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi alanında çalışan profesyoneller için önemli bir kariyer fırsatı sunar ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir role sahip olmalarını sağlar.

Hedef ve Kazanımlar;

Eğitimin amacı ilgili kişilere ISO 14064 (GHG) doğrulayıcı olarak görev yapmaları için gerekli bilgileri sağlamaktır. Bu belgelendirme programı sonunda, sertifika almaya hak kazanan adaylar,

ISO 14064 serisi standartları esas alarak, uluslararası doğrulama yapan kuruluşunun belirlediği şartlara göre doğrulayıcı ekip üyesi olarak görev yapabilirler.

Sertifika sahibi olduktan sonra, doğrulayıcı sıfatıyla resmi yetkilere sahip olmak için, bir doğrulama ekibinin parçası olarak daha fazla deneyim (staj) edinmek gereklidir.

Bu eğitimin tüm bölümleri Avrupa Emisyon Ticaret Sistemi, GHG envanterleri ve GHG Doğrulamasına ilişkin bölümleri içermektedir.

ISO 14064 Sera Gazı Baş Doğrulayıcısı Eğitimi Hakkında Tüm Detaylara Ulaşmak ve Başvuru Yapmak için Buraya Tıklayınız.