ISO 14064 Sera Gazı Baş Doğrulayıcısı Eğitimine Kimler Katılabilir? (Detaylar)

ISO 14064, sera gazı (SG) envanterlerinin ve projelerinin hazırlanması, raporlanması ve doğrulanması için uluslararası kabul görmüş bir standarttır. Bu standart, kuruluşların ve projelerin sera gazı emisyonlarını ve azaltımlarını şeffaf ve güvenilir bir şekilde ölçmeleri, raporlamaları, yönetmeleri ve azaltmaları için bir çerçeve sağlar. ISO 14064 standardı üç bölümden oluşur:

1. ISO 14064-1: Kuruluşların sera gazı envanterlerini hesaplama ve raporlama yöntemlerini kapsar. Kuruluşların kendi operasyonlarından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını ve emilimlerini nasıl ölçeceklerini ve raporlayacaklarını detaylandırır.

2. ISO 14064-2: Belirli projelerin sera gazı azaltımlarını veya emilim artışlarını ölçme, raporlama ve doğrulama yöntemlerini kapsar. Projeler aracılığıyla elde edilen emisyon azaltımlarını veya emilim artışlarını hesaplama ve raporlama süreçlerini açıklar.

3. ISO 14064-3: Sera gazı beyanlarının doğrulanması ve onaylanması için prensip ve prosedürleri tanımlar. Bu bölüm, bağımsız doğrulayıcıların veya doğrulayıcıların kuruluşların veya projelerin sera gazı raporlarını nasıl doğrulayacaklarını ve onaylayacaklarını belirler.

Bu standartlara göre sera gazı emisyonlarını ölçme, raporlama ve doğrulama süreçlerinde yer alacak profesyoneller için tasarlanmıştır. Eğitim, katılımcılara ISO 14064 standartlarının uygulanması, sera gazı envanterlerinin ve projelerinin nasıl hazırlanacağı, raporlanacağı ve doğrulanacağı konusunda kapsamlı bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar. Ayrıca, bağımsız doğrulayıcı veya doğrulayıcı olarak görev yapacak kişilere yönelik metodolojiler, araçlar ve teknikler hakkında derinlemesine bilgi sunar.

Eğitim İçeriği;

1. ISO 14064 standartlarının kapsamı ve prensipleri
  2. Sera gazı envanterlerinin hesaplanması ve raporlanması
  3. Sera gazı projelerinin yönetimi ve raporlanması
  4. Doğrulama süreçleri ve yöntemleri
  5. Etik standartlar ve profesyonellik

Kimler Katılabilir;

Eğitime başlamak için herhangi bir şart bulunmamaktadır. Fakat eğitime katılan adayların sınava girebilmesi ve sertifika almaya hak kazanabilmeleri için çevre mühendisliği, kimya mühendisliği, maden mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği dâhil olmak üzere tüm mühendislik fakültesi mezunları veya ilgili fen Fakültesine bağlı bölümlerden lisans derecesine sahip mezun olmaları gerekmektedir.

ISO 14064 Sera Gazı Baş Doğrulayıcısı Eğitimi Hakkında Tüm Detaylara Ulaşmak ve Başvuru Yapmak için Buraya Tıklayınız.