Kadri İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Kadri İsminin Anlamı Nedir

Kadri ismi, kökeni Arapça olan bir isimdir ve genellikle "değerli", "itibar sahibi", "kıymetli" veya "değer verilen" anlamlarını taşır. Aynı zamanda Arapça "kadr" kelimesinden türetilmiş olup, "takdir", "değer" veya "kıymet" gibi anlamlarla da ilişkilendirilir. Bu isim, sahibinin toplum içindeki değerini ve saygınlığını vurgular, aynı zamanda takdir edilen ve önemsenen bir kişiliği temsil eder.

Kadri İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Allahın sunduğu cennet meyvesi, güzel, şirin.

Kadri İsminin Özelllikleri - Kökeni

Kadri ismi, genellikle sahibine değer ve itibar atfedilen, saygıdeğer ve kıymet bilen bir kişilik izlenimi verir. Geleneksel olarak, bu isim sahibine duyulan saygının bir ifadesi olarak kabul edilir ve sıkça erkek çocuklara verilir.

Kadri İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 13.345 kişi Kadri ismini kullanmaktadır.

Kadri İsmi Kuran'da Geçer mi?

Kadri ismi, Kuran'da doğrudan geçmese de, köken aldığı "kadr" kelimesi Kuran'da önemli bir kavram olarak yer alır. Örneğin, Kadir Gecesi, Kuran'a göre bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen ve Kuran'ın indirilmeye başlandığı geceye verilen addır.

Kadri İsmi Caiz Midir?

Kadri ismi, İslam'da olumlu bir anlam taşıdığı için kullanılması caizdir. İslam'da isimlerin güzel anlam taşıması teşvik edilir ve Kadri ismi de olumlu bir anlama sahip olduğu için tercih edilebilir.

Kadri İsminin Harf Analizi

K: Güçlü irade, kararlılık ve liderlik özellikleri.
A: Açık fikirlilik, yaratıcılık ve bağımsızlık.
D: Pratik zeka, düzenlilik ve disiplin.
R: Güçlü analitik düşünme becerisi ve mantıklı yaklaşımlar.
İ: İçgüdüsel anlayış, sezgi ve empati yeteneği.

Kadri İsmi İçin Akrostiş

Kıymetli bir insan, özverili ve dürüst,
Açık yüreklilikle yaşayan, içten ve güçlü,
Daima sevgi dolu, dostluğuyla tanınan,
Ruhunda derinlik, her anı kıymetli,
İlham veren bir kişilik, herkesin sevdiği.