Kalbi Küt Küt Atmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kalbi küt küt atmak" deyimi, bir kişinin heyecan, korku, endişe veya benzeri güçlü duygular nedeniyle kalbinin hızlı ve şiddetli bir şekilde atmasını ifade eder. Bu ifade, genellikle bir kişinin yoğun duygusal bir durumda olduğu veya bir şey karşısında büyük bir heyecan ya da korku yaşadığı anlar için kullanılır. Örneğin, önemli bir sınav öncesi ya da sevdiği bir kişiyi görmek üzereyken birinin kalbinin hızlı atması "kalbi küt küt atmak" olarak tanımlanabilir. Bu deyim, yoğun duygusal tepkileri vurgular.