Kartal Gözlü - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kartal gözlü" deyimi, bir kişinin gözlem yeteneğinin çok keskin ve dikkatli olduğunu ifade eder. Bu ifade, genellikle detayları kolayca fark eden, gözlem gücü yüksek ve dikkatli bir kişiyi tanımlamak için kullanılır. Örneğin, uzaktaki nesneleri kolayca görebilen, ince detayları fark eden veya olayları hızlıca analiz edebilen bir kişi için "kartal gözlü" tabiri kullanılabilir. Kartalların gözlem yeteneğiyle ünlü olması nedeniyle, bu deyim kişinin gözlem yeteneğinin gücünü ve keskinliğini vurgular. "Kartal gözlü" olmak, genellikle dikkat, algılama ve analiz becerileri açısından olumlu bir niteliktir.