Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Katı Hal Fiziği Yüksek Lisans Programı Nedir

Katı Hal Fiziği Yüksek Lisans Programı

Bu program, katıhal fiziği konusunda eğitim ve araştırma yapmayı amaçlayan öğrencilere yöneliktir.

Programın amacı, öğrencilere katıhal fiziği konusunda derinlemesine bir anlayış kazandırmak ve onları bu alanda araştırma yapmaya hazırlamaktır. Programı tamamlayan öğrenciler, katıhal fiziği konusunda teorik ve pratik bilgi sahibi olacaklar ve bu bilgilerini araştırma ve çalışmalarında kullanabileceklerdir.

Programın dersleri, katıhal fiziğinin temel konularını kapsamaktadır. Bu konular arasında kristal yapıları, mikroskopik teoriler, faz geçişleri, süperiletkenlik gibi konular yer almaktadır. Program ayrıca, öğrencilerin araştırma yapabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, öğrenciler araştırma projeleri üzerinde çalışacak ve bu projeleri sunum olarak teslim edeceklerdir.

KATIHAL FİZİĞİ yüksek lisans programı, fizik bölümü tarafından sunulmaktadır ve programın koşulları ve kabul şartları fizik bölümünün kendi koşulları ve kabul şartlarına göre belirlenir. Öğrencilerin programa katılabilmeleri için, ön lisans veya lisans düzeyinde fizik eğitimi almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, öğrencilerin programa katılabilmeleri için belli bir not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

NE YAPIYOR ?