Kendi Kabuğuna Çekilmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kendi Kabuğuna Çekilmek" bir kişinin sosyal çevresinden uzaklaşarak yalnız kalmayı tercih etmesi durumunu ifade eder. Genellikle, sosyal etkileşimlerden kaçınma, insanlardan uzak durma ya da içe dönük bir tutum sergileme durumlarında kullanılır. Bu deyim, hayal kırıklığına uğrama, üzüntü, başarısızlık ya da benzeri duygusal nedenlerle diğer insanlardan ve sosyal aktivitelerden uzak durma eğilimi gösteren insanlar için geçerlidir. Deyim, kaplumbağaların tehlike anında kabuklarına çekilmesine atfen kullanılır ve burada kişinin kendini korumak için içine kapanması, kendi iç dünyasına çekilmesi anlamına gelir.