Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı Nedir

Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı

Kentsel Tasarım yüksek lisans programı, kentlerin ve yerleşim yerlerinin tasarımı ve planlaması konularını ele alan bir programdır. Program, kentlerin ve yerleşim yerlerinin fiziksel yapısının oluşumunu ve değişimini inceleyen bir bölümden oluşur. Program ayrıca, kentlerin ve yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel yapısının oluşumunu ve değişimini de ele alır.

Programın amacı, öğrencilerin kentlerin ve yerleşim yerlerinin tasarımı ve planlaması konularında uzmanlaşmalarını sağlamaktır. Programın içeriği, kentsel tasarım ve planlama konularının yanı sıra, kentlerin fiziksel yapısını oluşturan unsurların, yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel yapısını oluşturan unsurların ve bu unsurların birbiriyle etkileşimi konularını içerir. Program ayrıca, kentlerin ve yerleşim yerlerinin tasarımı ve planlaması sürecinde kullanılan araçlar ve yöntemleri de ele alır.

KENTSEL TASARIM yüksek lisans programı genellikle mimarlık, şehir planlama veya benzer alanlarda lisans eğitimi almış olan öğrencilere yöneliktir. Program, çeşitli dersler ve çalışmalar yoluyla öğrencilere kentsel tasarım ve planlama konularında uzmanlaşma imkanı sunar. Programın süresi genellikle iki yıldır ve programı tamamlayan öğrenciler yüksek lisans diploması alırlar.

NE YAPIYOR ?