Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Nedir

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü, sistemlerin otomatik olarak yönetilmesi ve çalıştırılması için gereken teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmasına odaklanan bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, sistemlerin çalışmasını ve davranışlarını yöneten yazılım ve donanımların tasarımını öğrenirler. Ayrıca, sistemlerin işleyişini ve çalışmasını optimize etmek için gerekli olan matematiksel modelleme ve analiz yöntemlerini de öğrenirler.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünde öğrenciler, sistemlerin çalışmasını ve davranışlarını yöneten yazılım ve donanımların tasarımı için mikroişlemciler, sensörler ve aktüatörler gibi donanımları kullanırlar. Ayrıca, sistemlerin işleyişini ve çalışmasını optimize etmek için gerekli olan matematiksel modelleme ve analiz yöntemlerini öğrenirler. Bu bölümde öğrenciler ayrıca sistemlerin performansını iyileştirmeyi amaçlayan kontrol yöntemlerini de öğrenirler.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü mezunları, sistemlerin otomatik olarak yönetilmesi ve çalıştırılması için gereken teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması gibi alanlarda çalışabilirler. Örneğin, otomatik kontrol sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanması gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, otomatik kontrol sistemlerinin performansını iyileştirmeyi amaçlayan kontrol yöntemleri konusunda da çalışabilirler. Bu bölüm mezunları ayrıca, otomatik kontrol sistemlerinin kurulumu, bakımı ve onarımı gibi işlemleri de gerçekleştirebilirler.