Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü Nedir

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü

Yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümü, yiyecek ve içecek hizmetlerini planlamak, organize etmek ve yönetmekle ilgilenen bir meslektir. Bu bölümde öğrenciler, yiyecek ve içecek işletmelerinin yönetimine ilişkin konuları öğrenirler ve ayrıca yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, sunumu ve muhafazası gibi pratik beceriler de edinirler. Bu bölümde öğrenciler aşağıdaki gibi konuları öğrenebilirler:Yiyecek ve içecek işletmelerinin yönetimi. Yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve sunumu.Yemek servisi teknikleri.Menü planlama. Yiyecek ve içeceklerin muhafazası. Hijyen ve gıda güvenliği. Muhasebe ve finansman. Bu bölümde mezun olanlar, yiyecek ve içecek işletmelerinin yönetimine veya çalıştırılmasına yönelik pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, bu bölüm mezunları ayrıca catering şirketlerinde, otel ve turizm sektöründe, restoranlarda ve diğer yiyecek ve içecek hizmetleri sağlayan işletmelerde de çalışabilirler.

Ayrıca bakınız- https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/gida-sektoru-ozel-sertifika-programi