Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Nedir

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü, tarihi ve kültürel değerleri koruma amacıyla onarım ve restore edilme işlemlerine odaklanan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, tarihi yapıların yapımı ve yıkımını öğrenirler, aynı zamanda tarihi yapıların onarımı için gerekli olan teknikleri ve malzemeleri de öğrenirler. Bu bölümde öğrenciler ayrıca tarihi yapıların koruma planlarının hazırlanmasını ve uygulanmasını da öğrenirler.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümünde öğrenciler, tarihi yapıların yapımını anlamaya yardımcı olan arkeoloji, tarih, mimari, mühendislik ve diğer ilgili dersleri alırlar. Ayrıca, tarihi yapıların onarımı için gerekli olan teknikleri öğrenirler, bu teknikler arasında restauratörlük, konservatörlük ve koruma mühendisliği gibi alanlar yer alır.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü mezunları, tarihi yapıların onarımı ve restore edilmesi gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, kültür mirası kuruluşları, müzeler ve tarihi yapıların koruma planlarını hazırlayan ve uygulayan kurumlar gibi yerlerde de çalışabilirler.

Ayrıca Bakınız - Kültür Varlıkları Hukuku Sertifika Programı