Saçını Süpürge Etmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Saçını süpürge etmek" deyimi, bir kişinin bir iş için büyük çaba sarf ettiğini, o işe yoğun emek verdiğini veya zorluklarla mücadele ettiğini ifade eder. Bu deyim genellikle fedakarlık gerektiren durumlar için kullanılır ve kişinin adeta her şeyini, hatta kişisel konforunu bile feda ettiğini vurgular. Saç, kişinin dış görünümü ve özeniyle ilişkilendirildiğinden, "saçını süpürge etmek" ifadesi, kişinin kendi bakımını ikinci plana atarak önemli bir işe odaklandığını ve bunun için her türlü fedakarlığı yapabileceğini ima eder.

Diğer Atasözü ve Deyim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!