Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Nedir

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü

Laborant ve veteriner sağlık bölümü, bir laboratuvar veya klinikte çalışan ve genellikle tıbbi, biyolojik veya kimyasal testler yaparak hastalıkların tanısı, tedavi planı ve tedavi seçeneklerinin belirlenmesine yardımcı olan kişilere verilen bir adımdır. Bu bölümde çalışan kişiler, laboratuvar ortamında çeşitli testler yaparak, örneğin hastalık belirtileri olan örnekleri inceleyerek, hastalıkları tanımlamaya ve tedavi edebilmeye yardımcı olurlar. Ayrıca, bu bölümde çalışan kişiler, veteriner hekimleri tarafından yapılan muayeneler ve testler sonucunda elde edilen verileri değerlendirirler ve bu veriler doğrultusunda hastalıkların tanısı ve tedavi planlarının oluşturulmasına yardımcı olurlar.

Ayrıca bakınız- https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/laboratuvar-uygulamalari-sertifika-programi