İç Mekan Tasarımı Bölümü Nedir

İç Mekan Tasarımı Bölümü

İç mekan tasarımı bölümü, bir bina veya mekanın iç tasarımını planlamak, tasarlamak ve yönetmekle ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde çalışan tasarımcılar, müşteri isteklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, mekanın iç tasarımını oluştururlar. İç mekan tasarımı, mekanın işlevselliğini, estetiğini ve konforunu sağlamayı amaçlar. İç mekan tasarımı, evler, ofisler, restoranlar, mağazalar ve diğer ticari veya toplu yaşam alanları için yapılabilir. Bu bölümde çalışan tasarımcılar, mekanın iç mekanlarını, mobilyalarını, aydınlatmalarını ve diğer dekoratif unsurlarını düşünürler ve bunları uygun bir şekilde birleştirirler. Ayrıca, mekanın malzemesi ve renkleri de dikkate alınır. İç mekan tasarımı bölümünde çalışan tasarımcılar, ayrıca mekanın işlevselliği, kullanımı ve güvenliği gibi konularla da ilgilenirler.