Lafı Ağzında Kalmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Lafı ağzında kalmak" deyimi, bir kişinin söylemek istediklerini ifade etme fırsatı bulamadan, genellikle bir başkasının konuşmasına fırsat verilmeksizin ya da bir durumun değişmesi nedeniyle konuşmasının engellenmesi anlamına gelir. Bu durum, genelde birinin önemli bir söz söylemeyi planladığı, fakat karşısındaki kişi veya ortamın verdiği tepki yüzünden susmak zorunda kaldığı anları tanımlar. Bu deyim, genellikle hayal kırıklığı, tatminsizlik veya ifade özgürlüğünün kısıtlanması durumlarında kullanılır. Bazen de kişinin kendi çekingenliği, çarpıcı bir cevap ya da önemli bir itirazı dile getirememesine yol açabilir.