Leke Sıçratmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Leke sıçratmak" deyimi bir kişinin veya bir şeyin ününe, itibarına ya da temiz sayılan imajına zarar vermek anlamına gelir. Genellikle bir kişinin toplum içindeki saygınlığını, masumiyetini veya iyi durumunu kötüleyecek bir eylemde bulunmak veya dedikodu yapmak bağlamında kullanılır. Bu ifade, söz konusu zararın genellikle kötü niyetli hareketler veya iftira atma gibi davranışlarla gerçekleştiğini ima eder ve genellikle kişinin sosyal çevresindeki algısına zarar vermek anlamında kullanılır.