Meydan Vermek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Meydan vermek" deyimi, birine hareket serbestisi tanımak, bir durumda serbestçe davranmasına olanak sağlamak veya bir konuda özgürce hareket etme fırsatı sunmak anlamına gelir. Genellikle birinin bir şey yapması için gereken koşulları sağlamak veya birine karşı koymadan, müdahale etmeden bırakmak anlamında kullanılır. Örneğin, bir rakibe karşı mücadele etmeyerek ona meydan vermek, yani onun istediği gibi hareket etmesine izin vermek anlamına gelebilir. Bu deyim ayrıca birine kendini gösterme veya bir şeyi kanıtlama fırsatı tanımak şeklinde de kullanılabilir.