Mükerrem İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Mükerrem İsminin Anlamı:

Mükerrem, Arapça kökenli bir erkek ismidir ve "onurlandırılmış", "saygıdeğer", "kıymetli" anlamına gelir. İslam kültüründe bu isim, taşıyıcısına verilen değeri ve onura sahip olmasını dile getiren bir nitelik olarak kabul edilir.

Mükerrem İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

İşaret ile ilgili, simgesel.

Mükerrem İsminin Özellikleri - Kökeni:

Arapça "kerem" (cömertlik, asalet) kökünden türetilmiştir ve "mü-" ekiyle "onurlandırılmış" veya "değer verilmiş" anlamına gelen bir isim haline gelmiştir. Mükerrem, genellikle aile tarafından çocuğun hayatının değerli ve saygıdeğer olması temennisinde bulunarak konulur.

Mükerrem İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 13.569 kişi Mükerrem ismini kullanmaktadır.

Mükerrem İsmi Kur'an'da Geçer mi?

Mükerrem kelimesi kendisi olarak Kur'an'da geçmez; ancak kökü olan "kerem" anlamındaki kelimeler Kur'an'da bulunur. Kur'an'da insanın "akrem" yani çok şerefli olarak yaratıldığından bahsedilir.

Mükerrem İsmi Caiz Midir?

Mükerrem ismi, pozitif bir anlam içerdiğinden ve İslami değerlerle çelişmediğinden dolayı kullanımı caizdir. İslam'da isim koymada aranan en önemli şartlar arasında ismin güzel bir anlam taşıması ve dini açıdan herhangi bir sakınca içermemesi yer alır.

Mükerrem İsminin Harf Analizi:

M: Güçlü irade ve kararlılık.
Ü: Duygusal dalgalanmalar, sezgi gücü ve merhamet.
K: Başarıya ulaşmak için mücadele etme.
E: Heyecan verici, özgür ruhlu ve meraklı.
R: Sert mizaçlı, güçlü karakter.
R: Sert mizaçlı, güçlü karakter. (Tekrar)
E: Heyecan verici, özgür ruhlu ve meraklı. (Tekrar)
M: Güçlü irade ve kararlılık. (Tekrar)