Nanik Yapmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Nanik yapmak", genellikle çocukların oyun sırasında birine dil çıkarmak ve baş parmaklarını kulaklarının yanında açıp diğer parmaklarını hareket ettirerek alay etme hareketi yapmalarıdır. Bu, alaycı ve neşeli bir jest olup genellikle masum bir şaka veya oyunun bir parçası olarak yapılır. Türk kültüründe bu jest, kısmen alay etme, kısmen ise meydan okuma ifade eder ve genellikle arkadaşça bir tutumla, eğlence amaçlı kullanılır. Ancak, bazı durumlarda bu hareket kaba veya saygısız olarak algılanabilir, özellikle de alıcısı bu tür şakalara açık değilse.