Ne Yazar? - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ne yazar?" ifadesi, Türkçede genellikle bir durumun önemsiz olduğunu veya bir şeyin sonucunun değişmeyeceğini belirtmek için kullanılır. Bu soru şeklindeki ifade, bir olayın veya sonucun önemsenmeyi hak etmediği, yani bir etkisinin olmayacağı ya da bir değişiklik yapmayacağı zamanlarda karşımıza çıkar. Bazen kayıtsızlık ve umursamazlık anlamında da kullanılabilen "ne yazar?" sözü, kişinin karşılaştığı duruma karşı duyduğu rahatsızlığı veya önemsememe durumunu gösterir. Genellikle umutsuzluk, teslimiyet veya "bundan sonra ne olursa olsun" gibi bir kabullenmişlik durumlarında bu deyim tercih edilir.