Nuh Der, Peygamber Demez - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Nuh der, peygamber demez" ifadesi, Türkçe'de inatçı ve kendi fikirlerine sıkı sıkıya bağlı olan kişiler için kullanılır. Bu ifade, kişinin diğer görüşleri veya önerileri kabul etmeyi reddettiğini ve kendi düşüncelerini savunmaya kararlı olduğunu belirtir. Örneğin, bir tartışmada bir kişi sürekli kendi fikrini tekrar eder ve diğerlerinin düşüncelerini önemsemezse, bu durumda "Nuh der, peygamber demez" ifadesi kullanılabilir.

Diğer atasözleri için tıklayınız.