Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) Vaka Paylaşımı

• Eğitime Anında Başla
  • Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
  • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Vaka Paylaşımı

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), kişinin tekrarlayan, istenmeyen düşünceler (obsesyonlar) ve bunları hafifletmek veya önlemek için yaptığı zorlayıcı davranışlar (kompulsiyonlar) ile karakterize bir anksiyete bozukluğudur. Obsesyonlar genellikle kaygı verici ve rahatsız edici olup, bireyi sürekli meşgul ederken, kompulsiyonlar ise bu kaygıyı azaltma veya kontrol etme amacı taşır.

Vaka paylaşım süreci;
Vaka paylaşımı yapan uzmanın, daha önce karşılaştığı sorun karşısında bu soruna yönelik çözüm önerilerini kendisinden vaka örneği almak isteyen kişiyle paylaştığı bir süreçtir. Vaka paylaşımı gerçek örnekler üzerinden sorunların çözüm örneklerini öğrenme fırsatını sizlere sunan bir çalışmadır.

Bu bağlamda ilgili alanda çalışan veya çalışmak isteyen kişilere yönelik uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek olan vaka paylaşımı, bu alanda uzmanlaşarak nitelik kazanmanızı destekleyecektir.

' + 'Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.

Eğitim Sonunda katılımcılara ; Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız.  Belgeler Tarafınıza Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli olarak eğitim süreniz bittikten EN GEÇ 20 iş günü sonra kargoya teslim edilecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz uygulayıcı belge ile ,anaokulları,halkeğitim merkezleri, özel kurumlar,atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıfaçabilir veya okullarda ek dersalabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen uygulayıcı belgelerMEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özelsektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrenciler

Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

'Sepete Ekle'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum

Son İncelemeler

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!