Okkanın Altına Gitmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Okkanın altına gitmek" deyimi, daha az bilinen ve kullanılan bir ifadedir. "Okkan" kelimesi eski Türkçede kalp veya can anlamına gelir. Bu nedenle bu deyimi kelime anlamı olarak ele alırsak, çok tehlikeli veya riskli bir duruma girmek, canını tehlikeye atmak gibi anlamlar çıkarabiliriz. Ancak bu ifade yaygın olarak kullanılmadığı için, günlük konuşma veya yazışmalarda karşılaşmak nadirdir ve deyimin kullanımı ve bağlamına göre farklı yorumlar olabilir.