Okullarda Müfredat Değişiyor | Bakan Tekin: Daha Sade Bir Eğitim Anlayışına Geçiyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme Duyurusu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatında neler değişti? Değişiklik ne zaman uygulanacak?

Beştepe'deki son Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemiyle ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Yaklaşan değişikliklere dikkat çekerek, "Kasım sonu veya Aralık ortasında müfredatta değişikliğe gitmeyi planlıyoruz." diyen Bakan Tekin, mevcut sistemin içerisinde gereksiz bulduğu konuların kaldırılacağını ifade etti.

Müfredatta yapılmakta olan revizyonlar hakkında bilgi veren Tekin, "Bazı konular hem ilkokulda hem ortaokulda tekrar tekrar işleniyor. Bunları gözden geçiriyoruz. Mevcut müfredat oldukça yoğun, öğretmenlerimiz zorlanıyor. Onların bu yükünü hafifleteceğiz. Yeni konuların eklenmesi veya bazı derslerin müfredattan kaldırılması gündemimizde. Aralık ayında yapacağımız toplantıyla detayları paylaşacağız." şeklinde konuştu.