Parmak Basmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Parmak basmak" ifadesi, genellikle birini ya da bir şeyi onaylamak anlamında kullanılır. Kişisel bir garanti ya da güvence vermek, bir şeyin doğruluğuna ya da birinin güvenilirliğine kefil olmak gibi durumlar için bu deyim tercih edilir. Ayrıca, bir şeye kendi izini veya karakteristik bir işaretini koymak, bunu belli etmek anlamında da kullanılabilir. Türk kültüründe genel olarak bir şeye sahip çıkmak, desteklemek veya onayını ifade etmek için bu tabir kullanılır.